Kesäpäiviä kaupunkipuutarhassa

Voi, miten rakastankaan sisäpihoja. Kaupungilla kävellessäni kurkistan aina toistenkin taloyhtiöiden sisäpihoille, jos porttikongi on jäänyt auki. Ihan uskomatonta, mitä salaisia puutarhoja kivikaupungin sisäpihoille kätkeytyykään. Yhdessäkin taloyhtiössä, jota kävimme katsomassa asuntoja etsiessämme, oli erivärisillä pastellinsävyillä maalatut talojen seinät ja kukoistava yrttipuutarha sekä oma omenapuu keskellä pihaa. Ihan keskustassa, uskomatonta!

Perheelläni on mökki Pohjanmaalla Kristiinankaupungissa. Siellä järjestetään joka kesä Avoimien porttien päivä, jolloin kaupunkilaiset saavat kurkistaa toistensa puutarhoihin. Odotan tuota päivää aina innolla, mutta tänä kesänä tuskin pääsen sinne. Pitäisi alkaa järjestämään vastaavaa Helsinkiin!

Kaupunkipuutarhassa ei ole paljoa tilaa, mutta piha jaetaan naapureiden kanssa. Minusta on kiva, kun taloyhtiömme pihalle on istutettu erilaisia perennoja, mutta myös kukkaruukkuihin kesäkukkia. Voisin melkein suostua kukkavastaavan pestiin, vaikka isännöitsijätoimistohan sitä hoitaa. Puutarhan laittaminen vaan on niin ihanaa! Sisäpihamme on ilmeisesti melko suojaisa, sillä osa kasveista oli elossa jo muuttaessamme helmikuun pakkasilla!

Kesätunnelmasta puheen ollen, odotan innolla Fiskarsin antiikkipäiviä. Sinne suuntaan ihanan Christan kanssa, jonka kanssa kuvasimme nämäkin kuvat. Christaan tutustuin monta vuotta sitten silloisella yhteisellä työpaikallamme, ja ystävyys on syventynyt vuosien varrella. Christan kanssa on ihana lähteä kesää fiilistelemään ja valokuvaamaan Fiskarsiin. Christalla on niin inspiroivia, luovia ideoita ja myös taitoa ja intoa toteuttaa niitä. Kesän kuvauksia innolla odottaen! ♡

Oletteko te puutarhaihmisiä? Oletteko te menossa Fiskarsin antiikkipäiville kesää fiilistelemään?

Kuvat: Christa Rebecca, muokkaus omani

Hattu ja huivi H&M
Mekko ja viltti omatekemiäni
Ballerinat Clarks
Kori Pentik
Ruukku Stockmann


2 thoughts on “Kesäpäiviä kaupunkipuutarhassa

  1. Minä nautin mieluiten äitini puutarhasta. Hän on todellinen viherpeukalo. Kotona nautin lähinnä leikkokukista. Nyt olen tosin onnistunut pitämään sitruspuuni hengissä yli vuoden päivät, mikä on todellinen saavutus.

Vastaa