Kierrätystä Koti-Töölössä

Kierrätys. Kirppistely. Kaksi intohimoani. Se tunne, kun vaikkapa kierrätyskeskuksessa löytää sen kaiken tavaran keskeltä aarteen. Tavalliseen kauppaan meneminen ei ole ollenkaan yhtä jännittävää – kaikkeahan on tarjolla monta kappaletta aivan liian helpolla. Parasta on se, kun pölyttyneiden, muiden hylkäämien tavararöykkiöiden seasta löytyy jotain, jolle voi antaa uuden käyttötarkoituksen – ja jota on vain yksi kappale.

Onneksi kierrättäminen on nyt kovassa huudossa. Olen päivittänyt @sallashome-Instagram-tiliäni nyt noin kolmen vuoden ajan. Siellä olen saanut jakaa intohimoni vanhoilla esineillä sisustamiseen teidän kanssanne. On ollut ihana huomata, miten sosiaalinen media tuo samanhenkisiä ihmisiä yhteen.

IMG_4510-2

Olen kokeillut myös modernimpaa skandinaavista tyyliä, ja niin paljon kuin sitä ihailenkin, huomaan aina lopulta valitsevani klassisempia esineitä omaan kotiini. Sisustuslehdissä ja Pinterestissä katseeni pysähtyy aina kuviin, joissa on ajattomia vanhoja huonekaluja ja esineitä. Ja mieluiten vähän kuluneita. Ajan patina kertoo, että tavaroita on käytetty, ja niin nuo hyväksi havaitut esineet tuovat varmasti minullekin iloa jatkossa.

Ranskassa ollessani minivaihdossa ihailin isäntäperheen ja muiden paikallisten koteja. Mikäkö niissä oli parasta? Värit. Ranskalaiseen elämänluonteeseen kuuluu, että värejä on paljon, ja kaikki iloisesti sekaisin. Unelmakodissani onkin paljon erilaisia värejä. Olette kommentoineet minulle Instagramissa kuvieni olevan seesteisiä ja harmonisia. Tuolloin mietin, ettette vain vielä tiedä, mikä värisisustaja sisälläni asuu!

IMG_4497-2

Aloitin Instagram-tilini innosta soikeana, kun muutimme mieheni kanssa Töölöön. Olin aina unelmoinut Töölössä asumisesta. Koulussa historia oli yksi lempiaineistani, ja minusta Töölössä kävellessä voi oikein kuvitella, miltä elämä on näyttänyt sata vuotta sitten. Varsinkin kun katseen nostaa nykypäivän automaisemasta ylös talojen julkisivuihin ja puihin. Sama koskee muitakin Helsingin vanhoja kaupunginosia. Kävellessäni Helsingin vanhoilla kaduilla pohdin, ketkä täällä kulkivat kauan ennen meitä. Millaista heidän elämänsä oli?

IMG_4501-2

Kirpputorilöytöni ja kaikki muistoni näyttivät siltä, kuin ne olisi tuotu kotiin, kun asettelin ne ensimmäiseen asuntoomme Töölössä. Tuota rakasta asuntoamme sisustin ja stailasin jo ihan kyllästymiseen asti monen vuoden ajan, ja nyt meillä on toinen koti. Sama Töölö, uusi koti. Välittäjät puhuvat Etu- ja Taka-Töölöstä. Minä kutsuisin sitä enemminkin Koti-Töölöksi.

IMG_4502-2

Tervetuloa mukaan kyltymättömän kirpputoreilla kiertelyn, loputtomien nettihuutokauppamaratonien ja iloisten värien maailmaan. Ihanaa, että juuri sinä olet mukana. ♡

IMG_4508-2

Vastaa